Kristdemokraterna ett halvt sekel – hipp, hipp, hurra!

Kristdemokratiska Studentförbundet besökte idag den plats där det Kristdemokratiska partiet i Sverige bildades för 50 år sedan. Det var i det Grillska Huset, där också Stockholms Stadsmission har sitt huvudkontor idag, som det konstituerande mötet hölls för partiets bildande.

Idag, 50 år senare, är partiet ett riksdagsparti och dessutom från 2006 ett regeringsparti. Det är något som partiets grundare troligtvis bara kunde drömma om. Tack vare grundarnas vilja och kämparglöd lades grunden för ett värdeorienterat parti i Sverige som såg till den lilla människan, behovet av ett starkt civilsamhället och familjens betydelse för det goda samhället. 1998 fick partiet drygt 12 procent i riksdagsvalet, ett valresultat vi siktar på även i årets val 2014.

Att partiet överlevt och kunnat utvecklas i 50 år visar att Kristdemokraterna fyller ett behov i svensk politik – i minst 50 år framåt kommer partiet att fortsätta kämpa för den lilla människan, för civilsamhället och för familjens rätt att själva få utforma sina liv.

Därför säger vi från Kristdemokratiska Studentförbundet; hipp, hipp, hurra!

KSF