Kristdemokratiska Studentförbundet nominerar Ebba Busch Thor till partiledare för Kristdemokraterna


PRESSMEDDELANDE

Under den stundande helgen arrangeras Kristdemokraternas kommun- och landstingsdagar i Örebro. Detta är ett bra tillfälle för partiets stora antal gräsrötter att träffas för att diskutera och utbildas i kristdemokratiska profilfrågor. I samband med detta har Kristdemokratiska Studentförbundets förbundsstyrelse enhälligt beslutat att nominera Ebba Busch Thor till partiledare för Kristdemokraterna.

Kristdemokratiska Studentförbundet välkomnar den öppna nomineringsprocess som varit gällande sedan Göran Hägglund meddelade sin avgång som partiledare. Detta har möjliggjort för lokalavdelningar och distrikt och inte minst dess medlemmar att få en bild av de många kandidater som klivit fram, vilket är mycket glädjande.

Av denna öppna nomineringsprocess ser vi att det nu finns flera kompetenta personer med lång erfarenhet av politiskt ansvarstagande på viktiga positioner.

– Vi är övertygade om att Ebba Busch Thor är den partiledarkandidat som har bäst förutsättningar att leda Kristdemokraterna till framgång i nästa val. Den tydlighet, principfasthet och förmåga att slå genom rutan som kännetecknar Ebba är något som vi tror skulle göra Kristdemokraterna mycket gott, säger förbundsordförande Andreas Brager.

– Vi vill vara tydliga med att vårt engagemang och vår vilja att bidra till partiets framgång kommer att vara fortsatt starkt oavsett vilken av kandidaterna som väljs till partiledare, avslutar Andreas Brager.

Beslutet meddelades Kristdemokraternas valberedning under lördagen.

 

För mer information:

Andreas Brager
Förbundsordförande, Kristdemokratiska Studentförbundet.

[email protected]
073 562 6899